دخول الزوار

الجمعة، 17 فبراير 2012

طريقة عمل بسبوسة بالتوفي 2012 - دردشة عرب 48

طريقة عمل بسبوسة بالتوفي 2012 - دردشة عرب 48





طريقة بسبوسة بالتوفي 2012



المقادير:



2 كوب سميد
2 كوب قشطة
ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة سمنة
كوب جوز هند
كوب سكر
كوب زبدة
كوب ميه
ملعقة صغيرة بيكينج باودر

مقادير التوفي:



2 كوب سكر
كوب قشطة
كوب ميه

الطريقة:


1- اخلطي السمنة مع القشطة والبيكينج باودر والسكر وقلّبيهم كويس أوي، وبعد كده ضيفي دقيق السميد وجوز الهند والميه، وقلّبي كل المكونات مع بعض لحد ما تتجانس.


2- هاتي الصينية وامسحيها بأي مادة دهنية زي الزيت أو السمنة، ورشّي عليها طبقة خفيفة من الدقيق، وبعد كده صبّي فيها خليط البسبوسة، ودخّليها الفرن لمدة 35 دقيقة.


3- لتحضير التوفي: حطّي السكر في حلة على النار، وقلّبي السكر لحد ما لونه يبقى دهبي، وبعد كده ضيفي عليه الميه والقشطة تدريجيا واستمرّي في التقليب، لغاية ما كل المكونات تتجانس.


4- حطّي البسبوسة ساخنة في طبق التقديم، وصبّي عليها التوفي وهو ساخن، وقدّميها.. وبالهنا والشفا.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق